Baby- en kindervoetreflexologie

Heeft uw baby vaak last van  huilbuien, reflux, stoelgangproblemen, slaapproblemen, of …

De voeten weerspiegelen het hele lichaam. 

Door het behandelen van de voeten, worden de orgaansystemen geprikkeld zodat je kindje weer in zijn natuurlijke balans kan komen.

Het toepassen van lichte druk op de reflexzones brengt fysiologische veranderingen in het lichaam teweeg zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Mensen van alle leeftijden kunnen een beroep doen op voetreflexologie. Maar baby’s en kinderen blijken er het snelst resultaat mee te boeken. 

Alle therapieën bereiken sneller hun doel bij kinderen dan bij iemand van zeventig jaar die een rugzak vol bagage meedraagt. Bij een volwassene moet je eerst die rugzak leegmaken, bij een baby of kind niet, waardoor je heel snel naar de oorzaken van de problemen kan gaan. 

De causale voetreflexologie biedt hulp bij een heel gamma aan babyklachten, zoals :

Peuters, kinderen en pubers hebben VEEL BAAT bij voetreflexologie. 

We leven in een snelle, veel biedende maatschappij. Van veel kinderen wordt er wel eens te veel geëist of zij denken zelf dat ze het niet goed genoeg doen. 

Dit brengt spanningen met zich mee en uit zich in moeilijk of vervelend gedrag. Ouders zijn de eerste die merken dat hun kind niet lekker in hun vel zit.

Pubers hebben vaak last van de veranderingen in de hormoonhuishouding en dan kan er tijdelijk meer stressgevoeligheid ontstaan wat vaak met lichamelijke klachten gepaard zal gaan. 

Voorbeeld hiervan zijn: hoofdpijn, huidproblemen, algehele onrust, onzekerheid, woede uitbarstingen, …

Veel ouders zijn dan ook op zoek naar natuurlijke behandelmethodes die hun kind kunnen helpen. 

Voetreflexologie is een veilige en prettige methode die effectief en ook preventief werkt!

Helpt bij klachten zoals:

Voor de mama: vergeet u zelf niet!

Na een zwangerschap kunt u zich moe voelen en gebrek aan energie hebben.

Dit komt heel vaak voor en de meeste mama’s denken dat dit normaal is maar niets is minder waar. 

Een zwangerschap en de bevalling doen namelijk het drukmechanisme in de buik teniet. Er is dus meestal via de causale voetreflexologie een positie- en bewegingsherstel nodig van de nieren die er voor zal zorgen dat er terug meer levensenergie is. 

Soms kunt u ook lijden aan postnatale depressie. 

Via de causale voetreflexologie gaan we op zoek naar de oorzaak. Uit ervaring merken we op dat een hormonaal onevenwicht dit negatief voelen, dit depressief gevoel, die zwarte gedachten kan veroorzaken.