Oncologische reflexologie

De confrontatie met kanker is een lot dat steeds meer mensen treft. 

U heeft kanker, en plots staat je wereld even stil ...

In praktijken komen er steeds meer cliënten die tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken bij therapeuten. Maar ook nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen zijn er nog veel klachten waarvoor ze hulp zoeken.

Kanker is geen contra-indicatie voor massage,  zolang het maar wordt gegeven door een therapeut die op de hoogte is van de medisch reguliere en de natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte. Die de behandelingen, de bijwerkingen alsmede de voetreflexmassagetechnieken beheerst en bovendien kan omgaan met de emotionele aspecten van deze ziekte.

Een arts vertelde: als arts ben ik niet verbaasd dat mensen ziek worden, ik ben eerder verbaasd hoelang we ongezond kunnen leven voordat we ziek worden. De natuur heeft ons een reservecapaciteit meegegeven, maar wanneer de maat vol is, moeten we terug naar de natuur om onszelf weer op te laden.

Wanneer je net te horen hebt gekregen dat je kanker hebt staat je wereld plots stil! Dit zorgt voor grote angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie.  Kanker raakt je ziel.  Men komt in rollercoaster van emoties en moet ondertussen beslissingen aangaande te volgen behandelingen maken.  

Er kan niets meer in je lichaam bewegen of stromen, een beklemmend gevoel van machteloosheid… Wat natuurlijk ook een grote invloed heeft op je gezondheidstoestand. De weerstand zal dan ook verminderen op dat moment. 

Relaties ten opzichte van de mensen in de directe omgeving veranderen vaak. Mensen reageren anders op je en ook je eigen reacties op de mensen om je heen veranderen als gevolg van alle zaken die je te verwerken krijgt. 

Als de reguliere behandelingen starten kan het zijn dat je ook te maken krijgt met bijwerkingen die ook een enorme impact hebben op je fysieke en emotionele gestel. Maar ook daarna als alle behandelingen afgelopen zijn en je voorlopig gezond bent verklaard, ben je zeker nog niet helemaal in balans. Mensen vallen vaak dan net in een diep gat omdat er nu niemand meer is, zoals de dokter of verpleegkundige, om regelmatig informatie van te verkrijgen. Je weet dan niet waar je terecht kunt. De omgeving denkt dat het over is wat je bent immers “kankervrij” en dus gezond maar je moet nog alles verwerken van wat er de afgelopen weken, maanden, jaren is gebeurd. 

Wat kan oncologische reflexologie doen? 

Oncologische reflexologie massages brengen de geest tot rust en kalmeert de cliënt en zorgt ervoor dat alles in je lichaam terug kan stromen, het vertrouwen in zichzelf hervinden zodat de kracht kan terugkomen.   

Met oncologische reflexologie massages kunnen we de cliënt met kanker tijdens de verschillende fasen van het proces waarmee ze te maken kunnen krijgen ondersteunen, zodat de kwaliteit van leven verhoogd wordt en minder last heeft van de bijwerkingen van de reguliere behandeling (vooral chemotherapie).

Er wordt ondersteuning gegeven in het herstelproces van zowel op fysiek, emotioneel als op mentaal vlak. 

Met nadruk wil ik er op wijzen dat deze massages alleen als ondersteuning bedoeld zijn en in geen enkel opzicht bedoeld zijn als behandeling. De behandelingen door reguliere artsen en oncologen lopen zeker gewoon door. 

De reflexzones massages zijn per definitie alleen bedoeld om de kwaliteit van leven van de cliënt te verhogen en niet om te behandelen. 

Soorten massages en duurtijd

Welke oncologische reflexologie massages bieden we aan:

Hoelang duurt een oncologische reflexologie massage?

De oncologische reflexologie massage op zich duurt een 30 minuten afhankelijk welke massage er wordt gekozen.

Er wordt ook rekening gehouden met wat de cliënt op dat moment aankan. 

Tarieven

Personal coaching

Daarnaast wordt er ook personal coaching gegeven indien de cliënt dit wenst. 

Er wordt dan begeleiding gegeven rond de onderwerpen:

Dit duurt ongeveer ook een 20 à 30 minuten en gebeurd meestal voor -of na een oncologische reflexologie massage.